Школување во странство

Школска година во САД  и Англија

 

International Baccalaureate Diploma Programme

International Baccalaureate EF е  програма  со ригорозна и избалансирана средношколска  образовна програма која е најпогодни за студентите кои сакаат да присуствуваат на врвни универзитети во странство.

Пат до Универзитет

usa-skoluvanje-01

• Каква е ова програма?
Ова е 2 годишна програма со која  со нејзиното успешно комплитирање се добива  International Baccalaureate Diploma(диплома за завршена матура). Ова диплома е секаде признаена од страна на водечките универзитети ширум светот.
• За кој е наменета оваа  програма?
За оние студенти кој имат завршено втора година средно образование во Македонија (grade 10 USA,UK)
• Зошто да аплицирате на ова програма ?
За да се припремете за упис на  престижните универзитети во земјите низ цел свет , а истовремено да се стекнете со знаење кои ке ви служи за вашата идна кариера.
Должина на програмата: 2 години
Почеток со програмата: Септември
Локации: Oxford , Torbay , New York ,Vancouver.
Услови кој треба да ги исполнувате:
-Англиски јазик: IELTS 5.5 /TOEFL 194 CBT/71 IBT/SLEP 57 мин.
Акредитации: EF International Academy New York , Oxford, Torbay ,Vancouver  се IB World  Школи  , кој имат авторизација да ја нудат програмата IB Diploma Programme.

 

A-Level Programme

Вашиот пасош до најдобрите универзитети во Велика Британија. Универзитети во Велика Британија се признаени низ целиот свет поради нивната  совршеност, а најдобро рангирани универзитети во Велика Британија бараат средношколци  да  имат A-Level тестирање.
• Каква е ова програма?
Ова е 2 годишна програма за подготовка заиспитите на  A-Level. Успешното комплитирање на испитите на A-Level е од голема важност  зато што  Универзитетите  ги земат  оценките од A-Level  за да одлучат кој студент ке биде примен.
• За кој е наменета оваа  програма?
За оние студенти кој имат завршено втора година средно образование во Македонија (grade 10 UK) или имат се на возраст над 16 год.
• Зошто да аплицирате на ова програма?
За да се припремете за упис на  престижните универзитети во Велика Британија, а истовремено да се стекнете со знаење кои ке ви служи за вашата идна кариера.
Должина на програмата: 2 години
Почеток со програмата: Септември и Јануари
Локации: Oxford, Torbay.
Услови кој треба да ги исполнувате:
-Англиски јазик: IELTS 5.5 /TOEFL 194 CBT/71 IBT/SLEP 57 -Академски: положeни пет испита на GCSE со оценка C или повисока (вклучувајки матемтика)
Акредитации: EF International Academy  Oxford, Torbay се акредитирани од  British Accreditation Council

Пат до Универзитет
usa-skoluvanje-02

Ценовник

Accelerated College Degree Programme

Accelerated College Degree е  програма  во две фази(University Preparation Abroad +High School Diploma)  со 32 часови (часот е 40мин) неделно .Студентите кои се на возраст од 16 години или повеќе  и кој имат завршено Трета година средно училиште  (Grade 11)  можат со ова програма да  се стекнат High School Diploma и Associate’s Degree за период од 2 години  и 9 или 6 месечна јазична припрема. Програмата вклучува  Англиски јазик , Припреми за испити,  Подготовка за одредената насока на  Факултет каде планира   студентот да се запише по завршувањето на оваа програма.

Пат до Универзитет
usa-skoluvanje-03

• За кој е наменета оваа  програма?
За оние студенти кој имат завршено  Трета година  средно образование во Македонија  и се над 16+.
• Зошто да аплицирате на ова програма?
Ова програма е поделена на 2 фази. Првата фаза е Подготвителните програми на EF во San Francisco , Santa Barbara , New York , Boston , Seattle или  Vancouver. Школите нудат одлични услови, напредни методи и технологија за изучување на јазик, и мултикултурна атмосфера.Втората фаза е стекнување со  High School Diploma во исто време  кога  учите за Associate’s Degree.Студентите можат да ги добијат двете дипломи во исто време во рок од 2 години  со тоа што ќе заштедете пари  од 1 година  плаќање на школарина и трошкови за живеење.

Должина на програмата:
Прва фаза 6-9 месеци
Втора Фаза  2 години
Почеток со програмата: Јануари , Април , Јуни и Септември.
Локации: San Francisco , Santa Barbara , New York , Boston , Seattle или  Vancouver . Втора Фаза во Green River Community College  и  Seattle Central Community College во Америка , Columbia College во Канада.
Услови кои треба да ги исполнувате:
-Англиски јазик: IELTS 5.5 /TOEFL 194 CBT/71 IBT/SLEP 57 мин.
Акредитации: Признаена ширум светот.

follow_us add us to your circle