LiveZilla Live Chat Software

Услови за патување


Државјани на земји што не се во ЕУ: според Прописот 610/2013 на ЕУ, државјанин на друга земја дојден за краток престој треба да има во себе важечки документ за преминување граница на име на носителот и ги задоволува следниве критериуми:  • Важноста му е подолга од најмалку три месеци по планираниот датум на заминување од територијата на земјите членки на ЕУ;
  • Издаден е во претходните десет години.

  • СОВЕТИ ЗА ПАТУВАЊЕ
    follow_us add us to your circle